S.I-Terápia

Mi az S.I-terápia?

Ez egy teljesen fájdalommentes japán gerinckezelés!

Testünk központi ízülete az SI ízület. A keresztcsontot és a csípőcsontot köti össze, szó szerint testünk középpontjában helyezkedik el. Testünk főbb mozgató izmai, a csípőtől lefelé és felfelé a medencecsontokkal vannak szoros kapcsolatban.

A keresztcsontot a koponyával elől az elülső hosszanti szalag, míg hátul, a hátsó belső hosszanti szalag köti össze és szabályozza az előre és hátra hajlást is.

Talán így már jobban érthető, hogy az SI ízület működési zavara miért van nagy hatással a porckorongsérvre, a csípő ízületre, a piriformis szindrómára, az isiászra, a légzésre, de még nyelési zavarokat is okozhat. A legtöbb ember a derékfájás hallatán azonnal a porckorongsérvre gondol, pedig számos esetben a lábba lesugárzó fájdalom, vagy a sántítás is megszűnik  az SI ízület kimozgatása után.

Ez a módszer, egy Japánban zseniálisan kifejlesztett, gerinc és mozgásszervi problémák kezelése. Mára a kezelés a szigetországban nagyon elterjedt, annyira jól működik, hogy az egyik leghatékonyabb kezelések közé tartozik.

Európában ma még kevésbé ismert, de már egyre több terapeuta tanulja és használja a kezeléseiben, masszőrök, orvosok, gyógytornászok, fizioterapeuták és manuálterapeuták is. Japánban van olyan kiropraktőr aki mára már a kiropogtatás helyett is, csak ezt alkalmazza.

A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet (SI ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. Hakata professzor szerint (aki ezt a kezelést kifejlesztette Japánban) az esetek többségében az SI ízület blokkolva van, nem jól működik, és ez okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. A kezelés abban segít, hogy az ízület kimozgatásával, a működési zavart megszüntessük.

Ez nem csontkovácsolás, kezelés közben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen, valóban teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid ideig tart. A pácienseket sem terheli meg, mert rendkívül finom kezelés, ezért szinte bárkinél segíthet.

Jómagam Tomioka Takatoshi sensei-től tanultam Fukuokában(Japánban), korábban csontkovácsolással és ízületek kimozgazásával, Dorn terápiával, ínrakással, Bowen terápiával, stb. kezeltem a hozzám forduló embereket, de ez a nagyon finom és teljesen fájdalommentes Japán kezelés bebizonyította, hogy nagyon hatékonyan működik.

Dr. Nagy Géza neurológus és manuálterápiás oktató segítségével, tovább fejlesztettük ezt a módszert.

Szeretném, ha minél jobban elterjedne egész Európában, ezért indítunk tanfolyamokat rendszeresen azoknak, akik az eddig tanult módszerekkel nem érték el a várt hatást, vagy csak szeretnék kibővíteni a tudásukat és szeretnének hatékonyabban segíteni a derékfájásban szenvedő embereken.

A tanfolyamok 4 részből állnak és az első tanfolyamon csak az SI ízület kimozgatásával foglalkozunk.

A 4 tanfolyam egymásra épül, de egymástól függetlenül külön is el lehet végezni őket. (a technikák egyedileg is hatásosak)

Az első 4 tanfolyamot én tartom(Horváth Csaba), ezeken a képzéseken az elmélet mellett, főként a fogások elsajátítása a cél.

Tanfolyamaim:

S.I-terápia 1,

S.I-terápia 2,

S.I-terápia 3 plusz.

S.I-terápia 4 plusz.

Bővebb információ: https://siterapia.hu/kepzes/?_gl=1*s2xf41*_gcl_au*MTYwMDUwNDIzNy4xNjk1NjM5MjQz*_ga*NjIzOTU0MTI2LjE2OTU2MzkyNDM.*_ga_55W49G5PPC*MTY5NTYzOTI0My4xLjEuMTY5NTY0MDY0NS41OS4wLjA.&_ga=2.206827290.864302627.1695639243-623954126.1695639243

Az S.I-terápia tanfolyam 1. szintje

Tanfolyami díj teljes öszzege befizetése után, átküldjük az elméleti anyagot, amiből otthon előre felkészülhetsz, majd 2 nap gyakorlatközpontú tantermi oktatás következik, ahol a technika alapjait sajátíthatod el, majd ezt követi 3 hónap igazolt egyéni gyakorlás, amelynek során több alkalommal is konzultálsz és gyakorolsz az oktatóddal. Szüksége esetén, ha úgy érzed, magára tanfolyamra is jöhetsz ismét gyakorlásként. A gyakorlati idő leteltét követően, vizsga keretében adhatsz számot a megszerzett tudásról. A sikeres vizsga után okleveles S.I -terapeuta leszel, illetve ha kéred, felkerülhetsz a országos S.I- terapeuta adatbázisba, a későbbiekben pedig ha elhivatottságot érzel magadban, külföldre S.I-terápia oktatókat is  képzünk.

A tanfolyam ára

Ára: 98.000 Ft A tanfolyamra való részvételi jogot a tanfolyam díj befizetésével szerezheti meg. A befizetést banki átutalással illetve bankfióknál történő befizetéssel intézheti el. Kérjük a közlemény rovatba beírni a jelentkező nevét, a tanfolyam nevét és időpontját. 
A tanfolyam díja befizetést követően küldeni fogjuk a tananyag egy részét,
amellyel felkészülhet a tanfolyamra.

Képzés időpontja:

2023 november 25-26.

Képzés helyszíne:

Szolnok (pontos cím szervezés alatt)

Jelentkezés a képzésre:

Jelentkezem a képzésre gombra való kattintással és a személyes adatok megadásával lehetséges. A kitöltött jelentkezési lap után az SI-Terápia szervezői küldik meg részedre e-mail üzenetben a regisztrációhoz szükséges információkat.

S.I-terápia (japán gerinckezelés) oktatása

Akkreditált továbbképzés

a továbbképzés nyilvántartási szám: SZTK-A-44619/2023

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000343, B/2020/000344, B/2020/005428