Oktatóink

Főnix Masszázs Alternatív Gyógymódok és Képzések oktatói

Pécsi Edina, Természetgyógyász

Végzettségeimet tekintve: állami vizsgával rendelkező Természetgyógyász, Reflexológus, Akupresszőr, Fitoterapeuta, Kineziológus, Gyógymasszőr, Reiki Tanár és Egészségügyi szakdolgozó vagyok. A Főnix Masszázs Alternatív Gyógymódok és Képzések megálmodója és megvalósítója.

Több mint 14 éve segítem a hozzám fordulókat, lelki és testi egészségük helyre állításában. Hitvallásomat saját tapasztalásom adta, mely minden betegség vagy rossz közérzet a lélek üzenete a megbomlott egyensúlyról, ahol energia elakadás van. Az önismeret útját járva, folyamatosan képzem magam és ma már ezt a megszerzett tudást tudom átadni a hozzám fordulóknak.

Holló Hajnalka,  Gyógymasszőr 

Testnevelő-edző diplomával és Gyógymasszőr végzettséggel rendelkezem.  

Emellett még talpreflexológiát, nyirokmasszázst, lávaköves masszázst és más kiegészítő terápiákat is tanultam.

Tudásomat folyamatosan bővítem. Szerencsésnek érzem magam, mert tanulmányaim alatt olyan tudást szereztem, amit a mindennapjaimban és a munkám során is tudok alkalmazni.

Fontosnak tartom az egészséges életmódot és a sportolást. Én magam is sportoltam, így tudom,mennyire fontos a szervezetnek, hogy kiegyensúlyozott legyen. De az egyensúly megteremtéséhez a lelket is karban kell tartani, nem csak a fizikai testünket.Híve vagyok a természetes és alternatív terápiáknak.Jelenleg gyógymasszőrként is dolgozom. Szeretek segíteni másokon/ hozzám fordulókon.

Rózsa Katalin, Gyógymasszőr és Reiki Mester

A kereskedelemben eltöltött hosszú évek alatt ráébredtem arra,hogy többet szeretnék tenni magamért és másokért,mint amit eddig sikerült. 
3 éve született az elhatározásom,hogy teljesen új irányba fejlesztem tudásomat.
Ekkor találkoztam egy nagyszerű emberrel, aki bevezetett a masszázs gyönyörű világába. Azóta ez akkor még teljesen új világ, csak hobby volt. Ami mostanra életem részévé vált.
Először a Gyógytalpmasszázst sajátítottam el a maga csodájával és kihívásaival teli oldalával. A gyakorlásokkal magabiztossá váltam és egyre nagyobb igényem lett más típusú masszázsok elsajátítására. A gondolatokat tettek követték és mára magaménak érzem a :kínai,svéd,lávaköves és Polinéz masszázst is.
A mai napig képzem magam,hogy minél széleskőrű legyen a tudásom,amit szeretek és szeretnék továbbra is megosztani másokkal.
A mostani felgyorsult világban az embereknek nagy szükségük van a magukra szánt minőségi feltöltődésre,nyugalomra. Ebben szeretnék segítő kezet nyújtani a hozzám érkező embereknek.

Hankoszki Zoltán, Gyógymasszőr

A gyógymasszőri képzés elvégzése után, éreztem, hogy muszáj tovább képezzem magam, hogy olyan kiegészítő  technikákat is tudjak alkalmazni a masszázs során, ami segít a gyors felépülésben, regenerálódásban. Elsajátítottam a következőket: Tape ragasztást,  triggerpont kezelést, Bambusz masszázst és megtanultam, hogyan kell helyesen használni a masszázs kezelésben a köpölyt. Oktatóként az a célom, hogy minél több tudást tudjak átadni azoknak az embereknek, akik szeretnének  magas színvonalon masszírozni. Oktatok anatómiát és masszázsgyakorlatot. Számomra nem csak a tudás átadása, hanem a mentorálás is fontos szerepet játszik a képzések során.

Az életemben fontos helyet foglal el a közösség, a spiritualitás és a művészet: Keresztény értékrend szerint élek, és ezt egyházi közösségben élem meg, ahol a zenélést, éneklést és a dalszövegírást is tudom gyakorolni különböző zenei stílusokban.

Pallag Lajos, Masszőr – Reiki Tanár
2015-től saját vállalkozásomban – Belső Béke Relax Stúdió, Békéscsaba – segítem a hozzám fordulókat különböző masszázs-technikák és energetikai módszerek alkalmazásával.
Fontosnak tartom, hogy folyamatosan képezzem magam, újabb és újabb technikákkal bővítve tudásom.
Hiszem, hogy empátiával, a természetes, ősi gyógymódok széleskörű megismerésével, gyakorlásával segítettünk az egyéni utak felismerésében, a lelki-testi egészség harmóniájának helyreállításában, ezáltal mi is egy minőségibb életet élhetünk.

Veres Ágota , Gyógymasszőr

Gyógymasszőri végzettséggel rendelkezem. Tudásomat talpreflexológiai ismeretekkel bővítettem. A jövőben folytatom a különböző új ismeretek elsajátítását. Szerencsésnek érzem magam, hogy az álmom valóra vált.

Segíthetek! Segíthetek a hozzám bizalommal forduló vendégeknek. Mai felgyorsult világunkban nem jut elég idő magunkra, a testünkre, a lelkünkre, ami egy idő után kimerül, elfárad. Fontosnak tartom, hogy ne csak a testi, hanem a lelki kimerültséggel is foglalkozzunk, így lesz a testünk és a lelkünk is egyensúlyban. Számomra az , hogy masszőr lehetek nem egy munka, hanem egy hálás feladat, amit végezhetek, így érzem magam teljesnek és így nyújthatok a vendégeim számára is megfelelő segítséget.

Kelemen Szabolcs , Mentőápoló , Gyógymasszőr

10 évet szolgáltam a különleges erőknél, majd 2011-ben mentőápoló lettem.

Mindig is feladatom volt az emberek segítése, egészségének megtartása, így megtanultam a gyógymasszázst is, amivel segíthetek a hozzám fordulókon.

Licskó Mária, Természetgyógyász

Mostanában 2 szóval jellemezném magam szakács és természetgyógyász, röviden Szakácsgyógyász.

Elméleti és gyakorlati kurzusokon szeretném átadni sokéves tapasztalatom, amit a táplálkozásról, ételkészítésről, az alapanyagokról, felhasználásukról, gyógyhatásukról tudok.

Releváns végzettségeim:

Szakács, Funkcionális táplálkozási tanácsadó, Élelmezésvezető, Állami vizsgás természetgyógyász

Valtner Anikó , Természetgyógyász

Tanulmányaimat Budapesten az Életfa Bt-nél kezdtem, ahol 1990-ben reflexológiából sikeres vizsgát tettem.

Energiagyógyászaton belül Reikit tanultam, mester fokozatig.

Majd megismerkedtem a fül-, és testgyertyázás módszerével, tapasztalataimat tájékoztató füzetek formájában osztottam meg az érdeklődőkkel.

2003-ban akupresszúra, 2005-ben fülakupunktúrás addiktológia szakon szakvizsgáztam.

Ismereteimet folyamatosan bővítettem – bővítem ma is. Tanultam:  nyirokkeringést serkentő masszázst, illóolaj alapismereteket,  Schüssler-féle szöveti sók alkalmazását, Bilibok féle gerincgondozást és Hawai’i fejmasszázst stb.

Elsajátítottam a kínai arc-, és fejmasszázst valamint a ringató masszázst. A gyakorlatban megszerzett és elmélyített tapasztalataimat   egyedi technikává alakítottam. Hivatásomban a hit, a szeretet és alázat fontos tényezők számomra.

Pető Ágnes Természetgyógyász

Pető Ágnesnek hívnak, Kecskeméten a Pető Gyógycentrum tulajdonosa és működtetője. Itt és a Fecske Gyógycentrumban alakítottam ki természetgyógyászati praxisomat. Tanár, természetgyógyász, fülakupunktőr, addiktológus, reflexzóna terapeuta, asztrológus, személyiségelemző, valamint Energy tanácsadó vagyok.

Tanulmányaim:

 • Bábes-Bólyai Természettudomány Egyetem, Kolozsvár
 • Aryan Természetgyógyász Oktató- és Egészségnevelő Központ, Szentes, Budapest
 • Takács Tibor Asztrológia Iskola, Budapest

Ezek mellett még megismerkedtem:

 • A Rogers féle Humanisztikus pszichológiával. Ehhez az úthoz Pap László klinikai szakpszichológus, psziho terapeuta vezetett el, akitől nagyon sokat tanultam. Ezúton is köszönet neki. Ő a példaképem.
 • A kvantumgyógyítással, az extraszensz bioenergia megközelítésekkel, a HKO alapján működő Pentagram Regenerációval. E különleges módszerbe Dr. Czimeth István pszichiáter, egyetemi tanár, minisztériumi szakértő, természetgyógyászati vizsgabiztos vezetett be.
 • A kineziológia Touch for health módszerével, az akupresszúrával, távol keleti módszerekkel, Bach virágterápiával, Schüssler sókkal, rügyterápiával valamint földsugárzás méréssel.
 • A 4 éves asztrológiát az ú.n. Asztro-tarot és a haladó szintű képzésekkel egészítettem ki.
 • A Germán Gyógy tudománnyal, Dr Buda László Károly tanítványaként.
 • Arcolvasással, arcdiagnosztikával, ami az ősi beduinok és szufik több ezer éves tudása, tudományosan alátámasztott tárgyi tudássá alakítva.

Hitvallásom:

 • Nem betegséget gyógyítok, hanem embereknek utat mutatok az elakadásban. Segítem a szervezet alapregulációjának egyensúlyteremtő képességét előmozdítani. Segítem a szervezet öngyógyító képességének fokozását, a belső erők mozgósítását.
 • Mert ha ezek a belső erők” nem akarnak” mozdulni, a külső segítség csak felszíni lesz, ideig-óráig hat.
 • A holisztikus gyógyítás elvét követem, mi szerint: „az egész több mint a részek összege”. Ennek szellemében szükséges: lelkileg, szellemileg, testileg, életútban, gondolkodásmódban, sorsfeladatában, körülményeiben, kapcsolataiban hozzásegíteni az embereket saját önvalójuk, harmóniájuk megtalálásához.
 • Az eddigi életem nagy ajándéka, hogy praxisomban és az oktató, nevelői munkám során számtalan embernek segíthettem az egészséges életvezetésen túl a számukra optimális életút megtalálásában és megvalósításában.

 

Tóth Éva , Tanító, Segítő,Gyógyító

2007-ben kezdtem el tudatosan keresni a spirituális fejlődés és tanulás lehetőségét. Megkaptam azt az ajándékot ezen az úton, hogy kivételes tudású, különösen jó emberek voltak a mestereim, akiktől ma is folyamatosan tanulok. A spirituális fejlődés egy önismereti út, ami bennünket szolgál, de nem öncélú. 2011-től tartok ezoterikus tanfolyamokat. Több energetikai gyógymóddal és egyéb technikával ismerkedtem meg. Amiben segítségedre lehetek: Reiki, Angyalkommunikáció, Szellemgyógyászat oktatása. Különböző energetikai gyógymódok alkalmazásával lehetőség van a szervezet öngyógyító folyamatait felerősíteni. A félelmeink irányíthatnak bennünket a párkapcsolat területén, mindennapi életvitelünkben, szorongásaink talaján betegségek alakulhatnak ki. Relaxációs technikák segítik az oldásukat valamint AHA kártyás oldás és a negatív energiák oldása. Kabbala életút elemzés segít életed mesterévé válni, útmutatást ad a válaszkeresőknek.

A tanulás és a fejlődés egy különleges utazás a spirituális világban melynek folyamán változik a szemléletmódunk és mi is. Igazi értelmet nyernek a Kozmosz törvényei.

„ Élj abban a tudatban, hogy minden és mindenki egy rész belőled és te is mindennek és mindenkinek egy része vagy.” F.E.Eckard Strohm